Okulumuz Rehberlik Servisi tarafından 13 Mart Salı günü “11. Kariyer Günü” etkinliği gerçekleştirildi. 8. ve 12. sınıf öğrencilerimiz için iki farklı zaman diliminde planlanan etkinlikte Yaşar Ünv. Kariyer ve Mezunlar Merkezi Müdürü Dr. Senem Yılmaz öğrencilerimize önemli bilgiler verdi.
Yılmaz, kariyer belirleme çalışmalarının mezun olmadan önce yapılması gereken çalışmalar ve planlamalar olduğunu belirterek, kariyer planlama sürecinde en önemli aşamanın öğrencinin kendini tanıması ve doğru değerlendirmesi olduğunun altını çizdi.
“Hayatımızda güçlü ve zayıf yönlerimiz ile çevremizdeki fırsatlar ve tehditleri doğru değerlendirmeliyiz. İş yaşamında şirketlerin kullandığı SWOT analizi adı verilen bu yöntemi kendimize uyarladığımız zaman bireysel SWOT analizi yapmış oluruz. Kendimize dürüst davranarak bu analizi gerçekleştirdiğimizde kariyer planlamamız için çok önemli bir adım atmış oluruz.” diyen Yılmaz öğrencilerimize “Hayatınızın yönetmeni misiniz?” sorusunu yönetti. Metaforik bir çalışma yaparak “Kendinize bir mekan belirleyin içi lego parçalarıyla dolu olsun. Siz bu lego parçalarını kullanarak belirli bir süre içinde istediğiniz çalışmayı üretin dediklerinde herkesin ürettiği parça kesinlikle birbirine benzemeyecektir. Hazırlayacağınız çalışmanın ne kadar büyük, detaylı ve nasıl görüneceğine, ne yapacağınıza siz karar vereceksiniz. Lego parçaları sizin yaşamınıza yön vermek için size sunulan şeylerdir. Gittiğiniz okul, sosyal çevreniz, katıldığınız etkinlikler, okuduğunuz kitaplar, hayatınızda sanata ve spora verdiğiniz yer ve daha birçok şey… Bunların hepsi sizin nasıl bir kariyere sahip olacağınızın sinyallerini verir.” dedi.
Artık hiçbir başarının tek başına elde edilmediğini ve 21. yy becerileri olarak adlandırılan bu becerilerin arasında yaratıcılık, takım çalışması ve etkili iletişimde başarılı olanların açık ara önde olduğundan bahsetti.
Planlı ve kaliteli çalışmanın yolları ve öğrencileri bu tür çalışma ortamlarını oluşturmaktan alıkoyan faktörlerin neler olduğu, bunları aşmak için neler yapılabileceği konusunda ipuçları veren Senem Yılmaz’a Koordinatör Psikolojik Danışmanımız Nazan Eryürek tarafından çiçek ve teşekkür belgesi takdim edildi.
















