MEV Koleji Öğrencilerine Kodlama Eğitimi

Teknolojiyi üretenle, tüketen ülkeler arasında uçurumun giderek açıldığı günümüzde teknolojiyi sadece kullanan değil de üreten ülkelerin arasında yer almak istiyorsak içinde yaşadığımız teknolojilerin ardında yatan temeli bilmek zorundayız. İşte kodlama eğitiminin önemi de burada devreye giriyor.

Kodlama eğitimi, okulumuzda 3, 5 ve 6. sınıf düzeyindeki tüm öğrencilerimize Bilgisayar dersi kapsamında  öğretmenlerimiz Müge Tufan ve Gözde Özbüyük tarafından veriliyor. Bu yıl  3. sınıflarda KODU GAME LAB eğitimlerinde öğrencilerimiz, üç boyutlu programlamanın keyfini çıkartırken, algoritmik düşünmenin en basit ve en eğlenceli halini deneyimlediler. Öğrencilerimiz hazırladıkları projelerini Microsoft’un düzenlediği KODU-GAME yarışmasına gönderdiler.

5. sınıflarımızda verilen kodlama eğitimi kapsamında ise öğrencilerimiz, algoritma şemaları çizerek günlük yaşamda algoritmanın nasıl kullanılacağı öğrendiler. Algoritma basamaklarıyla oyunlar oynadılar. code.org sitesi üzerinden zorlu ve eğlenceli alıştırmalar tamamladılar.  Sıra geldi kendi sayfalarını kodlamaya… Öğrencilerimiz, HTML dilini kullanarak kendi sayfalarını kodlamaya başladılar.

6. sınıf öğrencilerimiz de iki boyutlu programlamanın en temel ve kolay yolu olan SCRATCH programını kullanarak Matematik – Sosyal Bilgiler ve Fen Bilimleri alanlarında eğitsel oyun tasarımlarını hazırladılar.  Öğrencilerimizin projeleri, okulumuz koordinatörlüğünde İzmir çapında düzenlenen “Scratch Benim Oyunum” yarışmasında sergilendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir